Hem » Måndagsvandring 6/11 2023

Måndagsvandring 6/11 2023

Måndagens vandring började med 26 entusiastiska vandrare som samlades vid Karlstorps Camping. Gunilla och Bo ledde gruppen längs en vacker rutt som passerade den lokala golfbanan och ner mot den pittoreska rododendronparken. Vid Svärjarhålan stannade vi för att njuta av en välbehövlig fikapaus, innan vi fortsatte på Prins Bertils stig. Under vandringen stannade vi vid ”spindelplatsen” där Gunilla delade med sig av sin kunskap om olika bergarter och framhöll särskilt den röda graniten som bröts i Halmstad. Röd granit har en rik historia, Graniten är en vulkanisk bergart som består huvudsakligen av kvarts, fältspat och glimmer. Den röda graniten som finns i Halmstad är känd för sin vackra färg och har använts i många byggnader och monument runt om i staden.

Det var en dag fylld med både natur och kunskap, och alla fick en unik inblick i områdets geologiska historia. Vandringen avslutades vid Karlstorp parkering.