Hem » Studiebesök Eleiko 8/11 2023

Studiebesök Eleiko 8/11 2023

Vi var 23 st som åkte på studiebesök till Eleiko och efter det så åt gruppen lunch på Jarlen.
Eleiko grundades 1954 och tillverkade bland annat våffeljärn och elelement. Idag är företaget världsledande på utrustning till tyngd-och styrkelyft. Eleiko har produktion, lager och huvudkontor i Halmstad, samt är etablerat i Asien och Europa med en omsättning på ca 600 miljoner kr. Antal anställda är totalt 230 st. varav 100 st. i Halmstad. Vi fick se hur man tillverkade lyftstänger och hantlar. Stängerna som används i tävlingssammanhang har mycket stora krav på utförande och toleranser. För att klara alla krav på produkterna utvecklings- och testavdelning.  Viktskivorna är testade upp till en million släpp på golvet varför man lämnar livstidsgaranti.   Det var en mycket imponerad grupp som tog vår buss till Jarlen.