Hem » Måndagsvandring 20/5 2024

Måndagsvandring 20/5 2024

Vandringslängd ca 6 km Vandringsledare Gudrun Andersson

13 vandrare startade vid Furulundsbadets parkering och gick förbi Österledsskolan och idrottshallen upp till Vrenninge bostadsområde och via Skolgatan tog vi oss in på Hallandsleden. Vi passerade Högesten, en gammal utsiktspunkt, vi fortsatte i stort sett efter Hallandsleden och tog en fikapaus vid Höljen. Promenaden gick via 2 broar upp till “lilla Nissastigen” som går efter järnvägen. Vi passerade de gamla magasinen som tillhörde Skandinaviska Jute på sin tid och gick upp till My Feldts renovering och nybyggnation där Maredskolan låg tidigare. Ner förbi de gamla industrilokalerna (som var Jutan hos Oskarströmmarna) och över bron ner mot centrum och höger mot Ågatan och över ” Kössebron” och vidare mot Sulfitens tidigare arbetarbostäder och kom fram till Furulundsbadets parkering.