Hem » Långvandring 22/3 2024

Långvandring 22/3 2024

Långvandring Danska fall – Gårdshult

Fredagen 22 mars hade vi tur med vädret. Vi startade vid Brearedssjöns badplats för att gå mot Danska fall och Gårdshult. Vid fallet träffade vi några danskar som fotograferade vattnets väg genom fallet. Här smakade det bra med elvakaffe. Vi vek sedan av från Gårdshultsleden och fortsatte in på Smedhultaleden. Höjabjär är högsta punkten på leden och här har man fin utsikt över Halmstad och mot Gårdshult. Tyvärr låg dimma över omgivningarna idag. I juli blommar myrliljor ute på Smedhultamyren. Framme i naturreservatet Gårdshult smakade det bra med lunch. I Gårdshult bedrivs ett museijordbruk som förvaltas av Västkuststiftelsen. Här odlas bland annat lin och gamla sorter av sädesslag. Vandringen fortsatte sedan på landsväg och en bit på Hallandsleden tillbaka till Gårdshult, där vi tog eftermiddagsfika innan vi följde Gårdshultsleden tillbaka till bilarna.  Totalt 16 vandrare, cirka 16 km och 6 timmar.