Hem » Halmstad runt 27/4 2022

Halmstad runt 27/4 2022

Föreningens första vårresa gick på vår egen hemmaplan. Vi gjorde en bussrundtur i Halmstad med Anders Bergenek som sakkunnig guide. Resan gick genom både historia och nutid från stadens ursprung i Övraby uppströms Nissan ut till den ständigt växande hamnen med ett antal jättelika industrilager och ny utrikes färjetrafik. Anders informerade om utvecklingen från en dansk småstad till ett svenskt samhälle med viss växtvärk.

Bussen stannade på ett par platser att kika närmare på. Övraby kyrkoruin är redan nämnd. Nästa anhalt var också en kyrka, som i Halmstad är känd som ”Plåtkyrkan”. Egentligen heter den Martin Luther och är verkligen väl värd alla sina besök. Dagens sista stopp gjorde vi i Sturegymnasiet med den fina restaurangskolan och 51 deltagare lät sig väl smaka.