Hem » Månadsmöte 7/4 2022

Månadsmöte 7/4 2022

Gunilla Wallerot Talcoth hälsade välkommen till vårt månadsmöte och glädjande var vi 80 medlemmar denna förmiddag. Gunilla påminde oss om att den 28/5 har vi vårfest på Tylöbäck och 8/6 går det en bussresa till Norrvikens trädgårdar. Anmälan via vår hemsida.
Vi hade besök från Katrinebergs folkhögskola, som har en filial i Halmstad. Aktiv och nyfiken senior i Halmstad. Det kommer att starta en kurs 21april – 23 maj, som är kostnadsfri. Innehåll i kursen: samtala om samhället, konst och litteratur samt stifta nya bekantskaper. Man träffas måndagar och torsdagar kl. 10.00 – 15.00. Anmälan görs till folkhögskolan.

Gästföreläsare denna förmiddag är Anders Wirdheim, ordförande i Halmstads ornitologförening.
Han berättar att gransångaren har just anlänt till Halland. Fåglar kan flyga till områden som passar dem. Vi har en fågelvärld i ständig förändring. Han berättade om flera fågelarter som förr fanns i Halland, finns inte längre här. Vid Slottsmöllebron finns Forsärlan. Svanen häckar överallt i Halland. Råkan är mycket vanlig i Halmstad, speciellt inne i staden. Kungsörnen häckar i Halland och även Havsörnen häckar här. Senaste tillskottet i Hallands fågelfauna är Vitstjärnig blåhake.
En fantastisk föreläsare som, samtidigt visade bilder på olika fågelarter och berättade. Mycket uppskattat av oss alla som har lyssnat på vår föreläsare denna förmiddag.