Hem » Resa till Klippan 30/3 2022

Resa till Klippan 30/3 2022

30 mars reste en busslast aktiva seniorer till Sankt Petri kyrka i Klippan. Kyrkobyggnaden från 1960-talet betraktas som en av de märkvärdigaste för sin tid – ett mästerverk i tegel. Skaparen hette Sigurd Lewerentz Internationellt är Sankt Petri kyrka kultförklarad, arkitekter från hela världen vallfärdar till kyrkan och tiotusentals människor besöker den varje år. Suveräne Anders Clausson tog oss med på en lika kunnig som fängslande rundvandring.

Efter kyrkobesöket gick färden vidare till Yllefabriken – ett shoppingtempel för textilintresserade.

Resans sista stopp gjorde vi på Tomarps Kungsgård utanför Ängelholm. Där hade både Christian Tyrann och Valdemar Atterdag övernattat och ätit före oss. För vår del bestod lunchen av tomatsoppa och björnbärspaj.