Hem » Ikea museum 23/2 2022

Ikea museum 23/2 2022

Vår första utflykt när friheten återkom! Men lite försiktiga var vi nog ändå?35 personer åkte bekvämt med bussen som tog oss till hjärtat av Älmhult där världens första IKEA varuhus ligger. Det byggdes 1958. Nu är här museum och här fick vi berättelsen om IKEA födelse. Om skaparen, pojken från Småland som skapade det som i dag är ett av världens största företag. En entusiastisk guide lotsade oss genom dåtid nutid och framtid. -70-tal, nostalgi. Guidens favoritvärdering var ” Tillsammans”, genom att göra saker tillsammans kan man nå längre. Ingvar Kamprads anda.” Bara den som sover gör inga misstag” och ”Problem är en möjlighet” några av hans visdomsord. Vår lunch intogs i restaurang köket där köttbullarna fanns bland annat som smakade. Efter shopping i Museets lilla butik reste vi hemåt i solsken.Gertrude