Sofierro 25/8 2021

25/8 2021 fick vi äntligen möjlighet att ge oss ut på vår första utflykt efter Pandemin.

Vi var 41 personer som med buss åkte till Sofiero för att följa med i Kronprinsessan Margaretas fotspår. Vi fick ett trevligt mottagande och med bra guider vandrade vi runt i trädgården. År 1905 gjorde hertigparet Margareta och Gustaf Adolf sitt intåg i Sofiero där trädgården då betraktades som  en ”förtrollad trädgård där prinsessan låg och sov”. Den stora förvandlingen skedde mellan åren 1905 -1915  i slottsbyggnaden, interiörerna och trädgården. Kronprinsessan som var mycket trädgårdsintresserad och konstnärlig lade grunden till slottsträdgården  som i dag är en fantastisk park, möjlig för alla att ströva i.

På  Slottets glasveranda avnjöt vi en mycket god lunch medan regnet strilade ner för att sedan upphöra under vår sista timme i parken.

Ett mycket uppskattat besök.

Gertrude