Vädret inför FAS långvandring i september tycktes litet hotfullt, men tio deltagare ställde upp för en härlig tur kors och tvärs genom Vilshärads och Haverdals naturreservat under ledning av Kjell Wittzell.

Han var först ut att ta på sig ledartröjan och därmed bjuda god omväxling till er gamla vanliga ”chäfer”, som fortsättningsvis tänker bli mindre egoistisk och låta er vandrare själva både leda och välja väg var fjärde vecka.

Dagens mål är ett vackert och omväxlande reservat, som trots sin väl avgränsade yta är stort och ganska platt och därför inte alltid så lätt att orientera sig i. Vi kunde dock känna oss helt trygga i Kjells sällskap, för här är han på hemmaplan! En inledande sträcka runt udden vid Skälvik bjöd på vidsträckt havsutsikt, och sen bar det in i strandskogen med snea och krokiga tallar, men också frodig lövskog och högväxta gamla barrträd. Höga sanddyner är numera överväxta med ris och mossa, och stigar leder ibland rakt in i våtmark. Men Kjell fixar turen. Till och med regnet kan han hålla på avstånd, så inte förrän vi närmade oss målet brakade det löst, medan nöjda deltagare tackade för turen med en applåd. Några bilder, dels från denna vandring och dels från andra besök (jag går där både ofta och gärna) bifogas.
Väl mött på nästa vandring! Margreth
 
Intresserade nya vandrare kan höra av sig till mig, Margreth Olsson, 0761776194
För vidare detaljer se FAS hemsida.
 
Text och foto Margreth Ollsson