22 personer lämnade med buss, en liten konferensbuss med trevlig hjälpsam chaufför, Halmstad mot Göteborg. Väl framme i Göteborg och Operan serverades vi en god lunch i Operans restaurang.  Onsdagar visade sig vara en ”köttfri” dag till mångas belåtenhet. God fisk var på menyn.

Därefter väntade guiden Rolf, en humoristisk göteborgare väl involverad i Operans gömmor. Vi ledsagades genom skrymslen och vrår. Guiden visade intressanta rum där kläder och rekvisita till olika föreställningar tillverkas, varvat med att berätta roliga anekdoter vilket gav många skratt. Vi fick också en liten titt från tredje balkong där repetitioner av ”Ringaren i Notredam” pågick. En lyckad aktivitet!

Så hade vi egen tid fram till teatern Isskåpet började 19.30. Möjlighet fanns att åka buss från Operan till 2lång och teatern vilket några gjorde.

2lång, en liten mysig teater med scenen nära publiken, som under föreställningens gång kunde äta och dricka.

Fantastiska skådespelare, dramatiskt intensivt och inlevelsefullt, gav de oss inblick i hur det kan bli om man får ett Isskåp i 30-års present när man önskat sig ett piano.

En fin dag i kulturens tecken!