Tänk att små talanger kan vara så stora stjärnor! Vi var en busslast med 39 aktiva Halmstadseniorer som delade den upplevelsen på Malmö Opera. Den festliga dagen började med lunch i Malmö Konsthall. Restaurangen heter passande nog ”Smak”. Efter någon timmes enskilda strövtåg i vårsolen var det dags för matiné med alla fantastiska barn,
deras vuxna medspelare och full symfoniorkester att slå oss i den fullsatta salongen med häpnad. Två timmar av lysandeunderhållning i härlig scenografi.
Andra akten var bäst!

Under bussresan hem åt vi tunnbrödsrullar, drack citronvatten med bubbel och brydde våra hjärnor med tankenötter.  Alla var överens om att vi haft en fin dag värd att upprepa vid andra tillfällen.


I en bekväm buss med gott om utrymme reste vi 28 personer, från Halmstad till  Helsingborg med färjan till Helsingör.
Solen strålade och vi anade våren ankomst…På Kronborgs slott väntade en svensk guide på oss. Med stor entusiasm gav hon oss slottets historia. Besöket gav mersmak för många av oss.

Lunch väntade därefter på Museet för Sjöfart. Lite knixigt att hitta cafet men väl där fick vi fiskefrikadeller och goda sallader.

Under rundvandringen i Museet fick vi med hjälp av mycket bra guider höra Danmarks historia som en av världens ledande sjöfartsnationer.

Det blev en fin dag som gav intressanta kulturella nya kunskaper och friskade upp gamla.

Gertrude