Resa till Ljungbergmuseet, Annelundskyrkan och Begravningsmuseet på vackra Skogskyrkogården i Ljungby. Ljungbergmuseet är Kronobergs Läns Bildkonstmuseeum. Där visas verk av Sven Ljungberg och Ann Magret Dahlqvist-Ljungberg.
Den guidade visningen tar ca 1,5 timme. Sedan blir det lunch på populära Gästgiveriet. Varmrätten är oftast husmanskost plus soppa, salladsbord, hembakat bröd, kaffe och kaka. Därefter tar oss bussen till Annelundskyrkan, som Sven Ljungberg dekorerat som Noaks Ark. Färgstarkt och sevärt. Nära granne ligger Begravningsmuseet, som är mycket intressant och trevligare än det låter.
Hemkomst ca 17.00  Max 50 personer Pris 400 kronor inkl. måltid och entréer. Anmälan och betalning senast 12 mars.
Ansvarig. Ingrid Anderö.

41 aktiva seniorer gjorde två strandhugg utmed Kattegatt. Det första var stenslottet Tjolöholm med en specialutställning av Liberty heminredning för i första hand slottsfruar. Vi vandrade genom slottsparken och allmogekvarteren till en härlig lunch i Storstugan.

Besöket på Birgit Nilsson Museum inleds med information och gruppindelning direkt i bussen. Därefter var det dags för förmiddagsfika i det fint iordningställda stallet. Efter fikat fick vi en mycket bra gruppvis guidad visning i boningshuset. I museet fick vi med hjälp av ljudguide ta del av sång, musik, scenkläder, brev och handlingar samt samlingar av antikviteter m.m. Dessutom visades flera filmer i en filmsal. Besöket var mycket uppskattat.
Bussen tog oss vidare till Mat och Möten vid Båstad Golfklubb för lunch med en välfylld salladsbuffe', soppa, majskyckling från Bjäre och kaffe med nybakad kaka.
Vi avslutade resan hos Rakukeramiker Cecilia Kraitz och Fotograf Mikael Bertmar strax utanför Norrvikens trädgårdar. Se Lennart Lindströms fina bilder på vår hemsida. Se även deras egna hemsidor http://kraitz.nu och www.bertmar.se Hemresan gick över ”Nya Båstad” och gamla vägen genom Vallberga med flera orter.

Lars Petersson