41 aktiva seniorer gjorde två strandhugg utmed Kattegatt. Det första var stenslottet Tjolöholm med en specialutställning av Liberty heminredning för i första hand slottsfruar. Vi vandrade genom slottsparken och allmogekvarteren till en härlig lunch i Storstugan.

Besöket på Birgit Nilsson Museum inleds med information och gruppindelning direkt i bussen. Därefter var det dags för förmiddagsfika i det fint iordningställda stallet. Efter fikat fick vi en mycket bra gruppvis guidad visning i boningshuset. I museet fick vi med hjälp av ljudguide ta del av sång, musik, scenkläder, brev och handlingar samt samlingar av antikviteter m.m. Dessutom visades flera filmer i en filmsal. Besöket var mycket uppskattat.
Bussen tog oss vidare till Mat och Möten vid Båstad Golfklubb för lunch med en välfylld salladsbuffe', soppa, majskyckling från Bjäre och kaffe med nybakad kaka.
Vi avslutade resan hos Rakukeramiker Cecilia Kraitz och Fotograf Mikael Bertmar strax utanför Norrvikens trädgårdar. Se Lennart Lindströms fina bilder på vår hemsida. Se även deras egna hemsidor http://kraitz.nu och www.bertmar.se Hemresan gick över ”Nya Båstad” och gamla vägen genom Vallberga med flera orter.

Lars Petersson

 Tänk att små talanger kan vara så stora stjärnor! Vi var en busslast med 39 aktiva Halmstadseniorer som delade den upplevelsen på Malmö Opera. Den festliga dagen började med lunch i Malmö Konsthall. Restaurangen heter passande nog ”Smak”. Efter någon timmes enskilda strövtåg i vårsolen var det dags för matiné med alla fantastiska barn,
deras vuxna medspelare och full symfoniorkester att slå oss i den fullsatta salongen med häpnad. Två timmar av lysandeunderhållning i härlig scenografi.
Andra akten var bäst!

Under bussresan hem åt vi tunnbrödsrullar, drack citronvatten med bubbel och brydde våra hjärnor med tankenötter.  Alla var överens om att vi haft en fin dag värd att upprepa vid andra tillfällen.