Ordförande Marianne hälsade alla varmt välkomna med ett glatt tillrop - H E J ! Hon talade om härlig tid inför Julen och vände sig särskilt till alldeles nya medlemmar och en av dessa gav en kort ego-presentation.

Hon berättade vidare om föreningens lokalsituation, att AS fått OK för vårterminen i Alla Hjärtans Hus, att vi söker ny lokal från höststarten och att information om förändring meddelas så snart vi kommit till klarhet.

Vårprogrammet, Lars Petersson informerade att detta kommer att skickas ut i mitten av januari, men kommer att finnas på hemsidan kring årsskiftet. Programkommittén arbetar nu med höstprogrammet och Gertrud informerade speciellt om kurser i bl.a. HLR (Hjärt/Lung/Räddning) med max. 20 deltagare/tillfälle. Det informerades om vandringarna, bokcirkeln, samresor med Kungsbacka, vin/sparris/konstresor och allt finns att tillgå på vår HEMSIDA! Gå in här och ta del!

Så gick ordet/mikrofonen till Håkan Berner, vår trafikexpert, som utvecklade den korta information han gav senast vid månadsmötet 7.11. Nu visade han rikligt med bilder på stora duken om hur man skall leva med ”vett och etikett” i gång och cykeltrafiken. Denna trafik är mycket intensiv i Halmstad och goda råd är sannerligen mycket välkomna. När dessa satt på plats stannade vi upp för fika= jultallrik + kaffe.

Mätta och glada vände alla blickarna framåt igen mot ”scenen” och där stod en glad och go man från Vara, mitt i Västergötland, KENNETH HOLMSTRÖM omringad av en prydligt uppriggad samling instrument. Med ett förflutit som musikant i gruppen DRIFTERS under en 10-årsperiod på 80-90-talet, tänkte han att när jag blir pensionär skall jag minsann ut och framträda alldeles ensam och ge eventuell publik MIN MUSIK med sång och ackompanjemang av klarinett, gitarr och 3 olika saxofonvarianter. Och vad hände……jo, numera är han fullbokad lååång tid framöver! STOR SUCCÉ! För oss denna torsdag löd rubriken också MIN MUSIK och han hade utvalt 10 storhits från sin tid i THE DRIFTERS och gav oss 10 riktiga ”örhängen” enligt följande: 1) Två mörka ögon 2) Kan man älska någon på avstånd 3) sopransaxofonen togs fram till låten You raise me up. Så kom han till ett äldreboende i Lidköpingstrakten där han skulle underhålla med sin sång & musik och här mötte han Monica som sytt kläder till bandet Drifters och hon tyckte absolut att han skulle byta blazern mot en jacka som hon ville sy åt honom. Nu kastade han av blazern och tog på sig Monicas ”bidrag” till stor munterhet bland publiken. Låt nr 4) Jag trodde änglarna fanns 5) Klarinettpolka 6) The ”real” Amapola 7) I love Carina 8) Neil Sedaka ”Darling I love you 9) Volare, särskilt för Lions i Borås och 10) Save the last dance for me. Men naturligtvis kom extranummer (11) Happy birthday sweet 16 och därmed avslutades dagens musikaliska avdelning och Kenneth kunde sälja ett antal CD-skivor som spelats in under åren 2015-2018.

Marianne tackade Kenneth för storartad underhållning och alla AKTIVA SENIORER för i år och önskade ALLA våra medlemmar en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

Vid tangentbordet – Barnt-Olof

Mätta och glada vände alla blickarna framåt igen mot ”scenen” och där stod KENNETH HOLMSTRÖM från Vara mitt i Västergötland i en prydligt uppriggad samling instrument.