Föreningens vice ordförande, Torbjörn Malmkvist, hälsade en fullsatt salong välkommen till en musikalisk förmiddag och riktade sig naturligtvis då främst till herrarna Tommy Leijon och Stefan Ohlsson som under artistnamnet TWO TRACKS skulle underhålla oss med sång & musik från det fantastiska 50-60-70-talet.

Lars Petersson gav några ord om stundande program, att det fanns 1 plats kvar till besöket på Ästad Vingård 7.5., att det var hög tid att boka plats för Vårfesten på Tylebäck 24.5. och gav kort information om höstens begivenheter som det kommer full information om lite längre fram. Sen´ tog Torbjörn vid igen med en liten lustighet om någon lampa som ”lös i magen”…..??? STORT BIFALL!!!

Kaffe med laxmacka stod sedan på programmet och mätta, glada och musikträngtande satte sig alla till rätta för underhållning av herrarna från Varberg som under dryga timmen gav oss inte mindre än 19 låtar av stort tidsomfång. Man inledde tvåstämmigt med en tidig Elvishit ”You were always on my mind”, fortsatte med Simon & Garfunkel, Tommy Steel, Povel Ramel, Cornelis Vreeswijk, Evert Taubes Rosa på bal och flickan i Havanna, Strong Winds av John Denver, Rod Stewart, Stevie Wonder och naturligtvis Beatles Imagne med John Lennon. Lite här och var inbjöds vi att sjunga med och det gjorde vi då med besked. Alla kunde ju texterna ”sedan gammalt”. Näst sist kom ”allas” Ted Gärdestad och hans enormt vackra För Kärlekens Skull och hela konserten avslutades med en halvblues av Eric Clapton, San Fransisco Blues. Vissa av låtarna sjöng Stefan med en teknisk finess som gav en dubblering, tvåstämmig röst vi nog lite till mans inte tidigare upplevt. Mycket elegant!

Torbjörn tackade Tommy & Stefan för storartad underhållning och avslutade därmed dagens möte. Han gav en uppmaning att vika den 2 maj för nästa Månadsmöte med den viktiga rubriken ”Vårt grundvatten”.

Noterat av
Barnt-Olof