Alla hjärtans dag i kärleksrummet.

 

Det blev en välbesökt och färgstark eftermiddag på Mjellby konstmuseum. Den började med en guidad visning av de s.k. situationisternas olika konstformer i olja, sorterade sopor, på film och i tryck. En central roll i deras uppkäftiga arbeten spelar halshuggningen av den lilla havsfrun i Köpenhamn. Den har kollektivet i Drakabygget utanför Örkelljunga tagit på sig men aldrig avslöjat var huvudet finns i dag. Utställningen  Bauhaus Situationiste visas t.o.m. 20 maj.

 

Under den följande fikastunden berättade Mjellbys skapare, Viveca Bosson, om Halmstadgruppen, sin pappa Erik Olson, och deras internationella konstnärskontakter. Framförallt i Frankrike. Det nätverket hjälpte senare Viveca att skapa en unik samling i Skissernas Museum i Lund. Där ser man hur konstverk växer fram steg för steg.

 

Vi avslutade Alla hjärtans dag i Kärleksrummet, där Viveca Bosson har samlat verk av pappa Erik Olson på tema kärlek. Vivecas visning blev en härlig final på en fin upplevelse. Vilken underbar berättare hon är!

 

Recept på Tinnes biskvier:

36 st dubbla

4 äggvitor vispas

2 hg sötmndel skållas och mals

3 bittermandlar eller olja

5 dl florsocker

 

smörkräm:                  

1 äggula

75 g smör 2 msk vaniljsocker    rör ihop

 

Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 175° 7 -8 min

Låt svalna och lägg sedan ihop halvorna med smörkräm emellan.

Doppa i blockchoklad och låt dem stelna på bakplåtspapper.

Frys in och ta fram strax innan servering-

Lycka till!