Onsdagen den 11 oktober gick färden till Borås. Lite försenade guidades vi runt bland muralmålningar och olika former av offentlig konst. Borås kommun och andra sponsorer bjuder in

konstnärer från hela världen för att under en vecka göra var sin väggmålning. I år var det tredje året. Dessa konstnärer är mycket upptagna med uppdrag på många platser runt om i världen. Det går ju inte att säga vad som var mest intressant, för det är ju olika hos betraktarna .Eduardo Kobra från Brasilien har gjort en målning av Nobel. Kännetecknande för denna konstnär att han väljer motiv som är speciellt för landet. I Viskan finns en mediterande munk "Bodhi" gjord av Fredrik Wretman. En liten bronsstaty "Ute" föreställande ett barn klädd helt i regnkläder var en bland allt som jag tyckte om. Går ju inte att undvika "Pinocchio" - Walking to Borås- en skulptur gjord av Jim Dine. Var mycket delade åsikter hos Boråsarna om statyn och dess placering, innan den fick sin nuvarande plats. Vår guide pratade om "gerillakonst" som bestod av virkade och stickade lappar bland annat på några broräcken och hela Obelisken vid Yxhammarsgatan var klädd i stickat och virkat. Fanns mycket att se och guiden visade på många  detaljer.                                                                                                                       
 Efter lite mat så var det dags för nästa guide att ge oss en inblick i hur maskinerna på textilmuseet fungerade. Från kardmaskin, spolmaskin och till vävstolar, stickmaskiner och knyppelmaskiner. I den fasta utställningen fanns även många symaskiner. Textilhögskolan ligger i samma hus och hade en utställning i foajén. I Simonsland, som området kallas, har man samlat mycket olika aktiviteter. Det är delvis ombyggda lokaler från Konstsilkefabriken. 
Gudrun