Alla som ville besöka Dagmar Glemme Art Center fick inte plats på resan den 21 april och därför beslöt arrangörerna att besöket skulle gå i repris i september. Under Gudrun Anderssons eminenta ledning startade 5 bilar med totalt 19 medlemmar från Arenan

den 21 september till i första hand Orangeriet i Varalöv för en god lunch och ett besök i trädgårdsmästeriet. Därefter fortsatte färden till Hasslarp.

För mer information om Dagmar Glemme och hennes Art Center hänvisas till Tony Larssons reportage från besöket i april som återfinns på Aktiva Seniorers hemsida. Dagmar Glemme har även en egen hemsida www.dagmarglemme.se med information om verksamheten, kommande aktiviteter i form av utställningar i galleriet samt musikevenemang.

Vädret var varmt och gott och lämpade sig perfekt för en höstutfärd. De prunkande blomsteruppsättningrna i skulpturparken hade ännu inte blivit angripna av frost utan lyste i alla tänkbara färger. Arrangemangen såg ut att ha tillkommit spontant men enligt Dagmar låg det mycket tanke och arbete bakom det synbart spontana.

Vid 16-tiden var allas ögon och sinnen mätta av färger, former och intryck och hemresan inleddes. Ett besök hos Dagmar Glemme torde ofta leda till ett återbesök. De flesta skrev upp sig på Dagmars maillista för att få information direkt om vad som händer framgent. Konstgården stänger i slutet av september men enligt Dagmar var en del evenemang inplanerade till första advent. Kanske dags för ett nytt besök då?

Inge-May Lindström