×

fel

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but /2016/Bjare/ is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Med en nästan fylld buss genomfördes utflykten med ett trevligt upplagt program och med avslut i strålande sol. Tack Lasse! (För programmet) Med hjälp av en kunnig och hemtam guide fick vi mycket information under resan. Tack Barnt-Olof!

Första anhalt var nya Hotel Riviera Strand i Båstad. Då var nya järnvägsstationen redan passerad. Direktör Marcus Bengtsson berättade om hur det gamla blev det nya under tiden som vi fick kaffe med fralla. Imponerande, Bjärehalvöns största garage för bilar och cyklar. Mycket vackra rum med strålande utsikter. Vi erbjöds att köpa en lägenhet för några veckor per år men inte ens informationen att Zlatan bott där hjälpte som marknadsföring.

Nästa mål var Märta Måås-Fjetterström AB där vi togs emot av bolagets vd Angelica Persson. Vi fick berättelsen om denna duktiga konstnär (Märta) och hur hon och hennes efterföljare med bl.a. hjälp av bolagsbildningen höll kompetens och kunskap samlad. Verksamheten och kunskapen förs vidare. En intressant och lättsam information som följdes av en vandring runt i byggnaden. Vi kunde se Vintage-avdelningen, med möjlighet att köpa en begagnad matta att hålla sig på. Många konstnärer låg bakom mönstren, bl.a. Dronning Margarethe. Det vävdes, lagades och färgades. Här nämndes även en Ludvig Nobel, som Barnt-Olof redan hade gjort oss bekant med. Det var en spränglärd man, brorson till Alfred Nobel, som stod bakom mycket av Båstads uppbyggnad under första halvan av 1900-talet, till glädje för nöjeslystna bad- och tennisgäster.

Via den vackra kustvägen förbi Apelryd, Norrviken och Kattvik landade vi för lunch på Hovs Hallar, en lunch som fick klart godkänt.

Nästa höjdpunkt var besöket hos konstnären Sven Lindgardsz. Han och hans hustru Gunilla tog emot och berättade lite om hans konst. Det såg ut som att alla fann något som kunde passa att hänga upp hemma. Surrealist, javisst, men på ett förståeligt sätt. Och säkert på vars och ens olika sätt. Som konst väl ska vara.

Efter en tur till det vackra Torekov, med glasstopp, och ett stopp i Handelsbyn i Boarp, passerade vi på hemvägen Birgit Nilssons museum.

Tack allesammans för en trevlig tur!

Sven-Axel Carlsson

{gallery}/2016/Bjare/{/gallery}