Wanås slott är beläget ett par mil norr om Kristianstad. Slottets äldsta delar härstammar från slutet av 1400-talet. Under snapphanekrigen utgjorde Wanås centrum för den danska gerillan och i Slottsparken står den 500-åriga eken där fienden hängdes. Wanås omtalas tidigt i samband med maktkampen om den danska kungakronan. Läs gärna om Wanås intressanta historia om dess ägare om tillbyggnader och ombyggnader på www.wanaskonst.se. Sedan år 1801 är ätten Wachtmeister ägare av Wanås.

Nuvarande ägare är greve Carl-Gustaf Wachtmeister och 1987 startade hans fru Marika Wachtmeister Wanås Konst med svensk och internationell samtidskonst med inriktning på platsspecifika installationer. Stiftelsen Wanås utställningar fick 2014 Dansk-Svensk kulturfonds kulturpris.
Konsten visas i parken med permanenta installationer och i utställningshallar, i stall och magasin. Slottet är privatbostad och där kan vi inte komma in.
Vi reser från Halmstads teater kl. 09.30 med buss.Vi äter lunch vid ankomsten till Wanås i Wanås restaurang.
Kl 13.00 får vi 30 minuters guidning uppdelade i två grupper. Därefter egna strövtåg bland konsten i parken och i utställningslokalerna. Vi har möjlighet att hyra en golfbil för fyra personer för de av oss som har svårt att gå runt i parken.Kl 15.30 dricker vi eftermiddagskaffe med en kanelbulle. Kl 16.00 reser vi hemåt.

Resa, lunch, guidning och eftermiddagskaffe till en kostnad av 470 kr per person. Max 50 personer. Anmälan görs på Aktiva Seniorers hemsida eller till Gertrude Dahl, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., alt tel. 0706090092.
Anmälan görs på hemsidan och betalning till Aktiva Seniorers bankgiro 488-0811 senast 3 april. Märk inbetalningen med ”Wanås” och namn.