ÅLAND, 4 DAGAR

Aktiva Seniorer 7-10/9 -2017

med 3-stjärniga hotell Cikada

 Prel. program

Dag 1               
Vi startar från Halmstad kl. 07.00 och Kungsbacka 08.20 och färden går via Göteborg och Jönköping och därefter utmed E 4:an mot Eckerölinjens färja i Grisslehamn. Färjeleden följer den gamla postvägen som till stor del går inomskärs och överfarten tar ca 2 timmar. Avgångstiden är 20.00 och ombord njuter vi av en tvårätters middag i lugn och ro och ni hinner även med att handla tax-free om ni så vill. Vårt hotell ligger i Mariehamn dit vi anländer ca 23.30 (lokal tid, det är en tim. tidsskillnad).

Dag 2               
09.00 – ca 14.00
Avfärd för en halvdagsutfärd tillsammans med vår guide till bl.a. Jomala där vi besöker Önningeby konstmuseum och Judys hantverk. Besök på mikrobryggeriet Stallhagen där vi får en rundvandring i bryggeriet och smakprov på det åländska ölet. Under dagen blir det också en kaffepaus där vi njuter av äkta Ålandspannkakor. Vår utfärd avslutas i Mariehamns centrum ca kl. 14.00 (för den som ev. så vill fortsätter bussen direkt till hotellet) och därefter är resten av dagen fri för sen lunch på egen hand, shopping, museibesök m.m. För de som sedan inte vill promenera tillbaka till hotellet (tar 15-20 minuter) hämtar bussen de som så vill kl. 17.30 på exakt samma plats i centrum där den lämnade er och kör till hotellet.
19.00 Middag på hotellet. 

Dag 3               
09.00 – ca 16.00
Avresa från hotellet tillsammans med vår lokala guide för en heldagstur till bl.a. Sund och Finström där vi kommer att få se flera intressanta platser. Under dagen ska vi bl.a. se Kastelholms slottsruin (entrén ingår i resans pris) samt Jan-Karlsgården och dagens lunch äter vi på Smakbyn. Smakbyn ligger belägen intill Kastelholms slott, de samarbetar med många duktiga producenter och grundaren till Smakbyn är den åländska kocken Michael Björklund med titlar som årets kock både i Sverige och Finland.

19.00 Middag på hotellet

Dag 4               
Tidig avresa från hotellet till färjan i Eckerö som avgår kl. 08.30. Under överfarten bjuds vi på frukost och efter ca två timmars båtfärd kommer vi till Grisslehamn för fortsatt färd till Kungsbacka och Halmstad dit vi kommer ca kl. 19.00 resp. 20.15..

 Pris 4.485:-/person i dubbelrum, enkelrumstillägg 900:-

 Allt detta ingår i resans pris: Tre nätter i dubbelrum med frukost på hotellet dag två och tre, alla entréer dag två och tre, två rätters middag på båten dag 1 samt på hotellet dag två och tre, lunch dag tre, kaffe med pannkakor dag 2, frukost på båten dag 4 samt vår reseledares medverkan under hela resan och lokalguide dag två och tre.

 Vårt hotell:     
3-stjärniga (enl. www.booking.com) hotell Cikada är ett äldre trevånings mellanklass hotell med hiss, restaurang, bar, samt pool. Hotellet är beläget på Hamngatan i Mariehamn (mitt emot museifartyget Pommern) och har något varierande rumsstorlekar där alla rum har d/wc, telefon och TV.

Anmälan till Lennart Lindström 0703440596Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på våra Månadsmöten.