Aktiva Seniorer Halmstad

Wanås slott är beläget ett par mil norr om Kristianstad. Slottets äldsta delar härstammar från slutet av 1400-talet. Under snapphanekrigen utgjorde Wanås centrum för den danska gerillan och i Slottsparken står den 500-åriga eken där fienden hängdes. Wanås omtalas tidigt i samband med maktkampen om den danska kungakronan. Läs gärna om Wanås intressanta historia om dess ägare om tillbyggnader och ombyggnader på www.wanaskonst.se. Sedan år 1801 är ätten Wachtmeister ägare av Wanås.

Resan arrangeras av CK-resor i samarbeta med FAS Halmstad och Kungsbacka. Det är en mycket prisvärd resa till detta speciella resmål. Sista anmälningsdag 24/2. Vi kan endast få 40 platser på flyget så det är i principen ”först till kvarn” som gäller. Läs mer på vår hemsida eller ring så skickar jag ett program. Anmälan till Lennart Lindström 0703440596 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Vi reser till Göteborg från Halmstads teater kl. 10.00.Vi börjar dagen med lunch på Göteborgsoperan och därefter en guidad tur bakom kulisserna på operan. Fram till teatertid finns utrymme för egen tid i stan. Teatern börjar kl. 19.00 på ”2Lång”. Bussen hämtar oss vid operan kl. 18.00 och kör oss till teatern. Teatern varar 90 minuter. Åter Halmstad ca 22.15.Resa, lunch, guidning och teater till en kostnad av 550 kr.Anmälan och betalning senast 1/8! Max 50 personer.
Ansvarig Gertrude Dahl

Sverige genomgick en fantastisk förvandling mellan 1850 och 1950. Från att ha varit en av Europas fattigaste jordbruksländer till att bli en rik industrination med välstånd och välfärd. Följ med till Ebbamåla bruk och en guidad vandring som i Kultur, Historia och Teknik skildrar denna epok.
Vi börjar med kaffe och fralla och efter den guidade visningen på Ebbamåla Bruk åker vi till Laxens hus för lunch (lax förstås). Efter lunchen guidas vi på detta Laxens hus som bland annat ger oss möjlighet att titta under vattenytan på laxtrappan i Mörrumsån. En del av denna å leds dessutom genom Laxens hus via ett akvarium.
Läs mer om resmålen på
www.ebbamalabruk.se och www.sveaskog.se/morrum/omoss/laxens-hus
Vi avreser från Teatern kl 08.15 och beräknas åter ca 18.15 Pris 460 kr/ pers. Anmälan och betalning senast den 4/9. Max antal platser är 50 st.  Ansvarig, Tony Larsson