Aktiva Seniorer Halmstad

Vi har fått ett erbjudande från CK:s Resor om en resa till Skagen. Resan kan arrangeras under perioden april - september. För detaljerad information se bifogade PDF-fil.
Är du intresserad tar du kontakt med Lennart Lindström på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel. 0703440596.

Resa till Vandalorum i Värnamo och till Smålands bil-musik och leksaksmuseum i Rydaholm.
Vi åker med buss från Halmstad teater kl.08.15. Före besöket på Vandalorum stannar vi till på det nya RASTA i Värnamo för kaffe och ostfralla. Vandalorum är ett museum för konst och design. Här får vi, med guide, ta del av Signe Persson Melins utställning ”Tingen måste ha utstrålning”. Signe Persson Melin är en av vår tids främsta keramiker och formgivare. Vi får också se en av museets mest omfattande satsningar hittills ”Wasteland-från avfall till arkitektur”. Vid vårt besök pågår även Smålands Konstarkivs Samlingsutställning. Mer information finns på www.vandalorum.se. Besöket på Vandalorum avslutas med lunch och kaffe/thé samt liten kaka.Resan avslutas med ett guidat besök på Smålands bil-musik och leksaksmuseum i Rydaholm och vi är åter i Halmstad ca. 17.30. Resan kostar 490 kr. Märk inbetalningen med ”Värnamo” och namn. Max 50 personer. Anmälan och betalning senast den 26/9. Ansvarig Lars Petersson.

Sverige genomgick en fantastisk förvandling mellan 1850 och 1950. Från att ha varit en av Europas fattigaste jordbruksländer till att bli en rik industrination med välstånd och välfärd. Följ med till Ebbamåla bruk och en guidad vandring som i Kultur, Historia och Teknik skildrar denna epok.
Vi börjar med kaffe och fralla och efter den guidade visningen på Ebbamåla Bruk åker vi till Laxens hus för lunch (lax förstås). Efter lunchen guidas vi på detta Laxens hus som bland annat ger oss möjlighet att titta under vattenytan på laxtrappan i Mörrumsån. En del av denna å leds dessutom genom Laxens hus via ett akvarium.
Läs mer om resmålen på
www.ebbamalabruk.se och www.sveaskog.se/morrum/omoss/laxens-hus
Vi avreser från Teatern kl 08.15 och beräknas åter ca 18.15 Pris 460 kr/ pers. Anmälan och betalning senast den 4/9. Max antal platser är 50 st.  Ansvarig, Tony Larsson

Vi reser till Göteborg från Halmstads teater kl. 10.00.Vi börjar dagen med lunch på Göteborgsoperan och därefter en guidad tur bakom kulisserna på operan. Fram till teatertid finns utrymme för egen tid i stan. Teatern börjar kl. 19.00 på ”2Lång”. Bussen hämtar oss vid operan kl. 18.00 och kör oss till teatern. Teatern varar 90 minuter. Åter Halmstad ca 22.15.Resa, lunch, guidning och teater till en kostnad av 550 kr.Anmälan och betalning senast 1/8! Max 50 personer.
Ansvarig Gertrude Dahl