Aktiva Seniorer Halmstad

Påminnelse om att det fortfarande finns chans att följa med på resan till Malmö för att se musikalen Mathilda med Marianne Mörck som mrs Phelps. Sista anmälningsdag har flyttats fram till 8 februari.
 

West-End-succén är baserad på en berömd barnbok av Roald Dahl, där barnen tar makten över sina liv. 60 barn har gått i Matildaskolan tre dagar i veckan och tränat sång, dans och skådespeleri. Hälften av barnen har sedan valts ut för att göra roller i musikalen. Bibliotekarien mrs Phelps spelas av Marianne Mörck. Innan föreställningen äter vi lunch på Malmö konsthalls mysiga restaurang ”Smak”. Vi får ett härligt salladsbord, matig soppa och kaffe.

Vill man, så kan man gratis se utställningen i konsthallen, som ligger vägg i vägg. Operan ligger några minuters promenad bort.

Avresa från Halmstad teater klockan 11.00.  Lunch ca 13.00 Föreställning klockan 16.00 Beräknad hemkomst 21.00

Pris 925:- Anmälan och betalning senast 8/2. Max 50 personer.

Ansvarig Ingrid Anderö.

Avresa med buss 09.00 från Teatern i Halmstad Färja över Öresund för färd till Kronborgs slott, ett slott från 1500-talet med bankettsal och kungliga gemak. Upptogs år 2000 på Unescos världsarvslista. Här har Shakespears berömda teaterpjäs Hamlet spelats många gånger. Ca 10 minuters vandring från parkeringen till slottet.
Slottet har många trappor och prång utan hiss. Det är ej tillgängligt för dem som har svårt att gå. Guidad visning kl.11.15-12.15 på lättförståelig danska. Vidare med bussen till M/S Museet för Sjöfart där vi äter lunch i museets café.
M/S Museet för Sjöfart berättar historien om Danmark som en av världens ledande sjöfartsnationer. Här i underjorden får man också uppleva ett av Danmarks mest spektakulära byggen.
Kl 14.00- 15.00 får vi en guidad visning av museet.Ca 15.30 hemfärd. Allt detta till en kostnad av 720 kr per person.

 Anmälan och betalning senast 11/2. Max 50 personer. Ansvarig Gertrude Dahl

Vi reser med buss från Halmstad Teater kl. 08.15 och beräknas åter ca.17.00. I Höganäs börjar vi med kaffe och fralla på Mat & Kaffebaren. Efter det besöker vi Kullabygdens Keramik där keramiker Peter Nilsson guidar i verkstan. Vi åker vidare till Kullens Fyr som är Skandinaviens ljusstarkaste fyr och till Naturum Kullaberg där vi får se utställningen ”Porten till Kullaberg”. Lunch äter vi på restaurang Bryggan vid hamnen i Höganäs. Därefter finns det tid för ett besök antingen på Höganäs AB eller på Höganäs saluhall. Resan kostar 350 kr. Märk inbetalningen med Höganäs och namn samt om du vill besöka Höganäs AB eller Höganäs Saluhall. Max 15 personer till Höganäs AB och max 50 personer på resan. Vill du besöka Höganäs AB ska du också uppge skostorlek. Anmälan och betalning senast den 6/3. Ansvarig Lars Petersson