Aktiva Seniorer Halmstad

Vi reser med buss från Halmstad Teater kl 09.00. Vi börjar med kaffe/te och ostrågbulle vid ankomsten till Museet. Besöket omfattar utställning med tillhörande ljudguide och guidad visning i boningshuset. Lunch äter vi på Mat & Möten vid Båstad Golfklubb. Efter lunch besöker vi Rakukeramiker Cecilia Kraitz och fotograf Mikael Bertmar. Beräknad hemkomst ca 17.30. Resan kostar 450 kr. Märk inbetalningen med Birgit Nilsson Museum och ditt namn. Anmälan och betalning senast den 20/8. Max 50 personer.
Ansvarig Lars Petersson.

 

Vi besöker Tjolöholms slott och Lena Peterssons ateljé i Tvååker. Slottet i Tudorstil anses vara Sveriges märkligaste byggnad. Slottsfrun Blanche Dickson lät varuhuset Liberty i London inreda slottet med toppmoderna bekvämligheter. I år har Liberty en utställning i slottet med en shop i herr-rummet. Vi får en guidning på 90 minuter inomhus. Därefter blir det lunch i Storstugan.
Efter lunchen åker vi till Lena Peterssons ateljé i Tvååker. Lena, som är känd från Falkenbergsrevyn, guidar oss i stenladugården från slutet av 1800-talet och berättar om sitt artisteri och måleri. Kanske sjunger hon för oss också. Vi dricker kaffe med bulle och kaka. Före hemresan får vi möjlighet att köpa med oss av hennes härliga vykort bl.a.

OBS Bussen kan inte köra ända fram till slottet, utan vi får en promenad på ca 10 minuter. Likaså tar det ca 10-15 minuter att gå mellan slottet och Storstugan.Avresa från Halmstad Teater kl. 10.00 och beräknad hemkomst ca. 18.00 Pris för allt detta 550:- Max 50 personer Anmälan och betalning senast 25/9. Ansvarig Ingrid Anderö

Vi åker från Halmstad Teater kl 10.30 till Landeryd och får där en visning av järnvägsmuseet. Lunch intas på Mammas mat i Landeryd. Stärkta av lunchen åker vi till Skeppshult och informerar oss om cykeltillverkning i nu och dåtid. Åter i Halmstad ca 16.30. Pris 300 kr. Anmälan och betalning senast den 15/11. Max 50 personer. Ansvarig Magnus Bruzelius.