Hem » Långvandring 31/5 2024

Långvandring 31/5 2024

Kustslingan Skummeslövsstrand – Båstad

Morgonens åskvarningar i närområdet hindrade inte 13 Aktiva seniorer att ge sig ut på Kustslingan från Södra Skummeslöv till Malen i Båstad. Vi startade vandringen genom Trollskogen i Skummeslövs sanddynsreservat och sedan fortsatte vi på slingan i utkanten av Allarps nya bostadsområde. Vi kom även förbi det nya bostadsområdet vid Båstad station. I det natursköna området utmed Stensån hörde vi göken. Vid Malens havsbad vänder slingan norrut innanför sanddynerna. Lunchbuffé var bokad på Restaurang Riviera. Efter lunch avvek vi från leden på grund av vattensamlingar och gick en sträcka på stranden. Åskan höll sig på avstånd och framme vid bilarna kunde vi konstatera att vi haft en fantastisk dag tillsammans. Cirka 13 km.