Hem » Resa till Vejby vingård, Margretetorp och Laholm 12/4 2023

Resa till Vejby vingård, Margretetorp och Laholm 12/4 2023

Av resa från Halmstad Teater kl. 9.30. Vi åker först till Vejby vingård, där vi får en två timmar lång guidad tur, först genom vingården och sedan i Maranikällaren – en unik georgiansk vinkällare. Vinet förvaras i queri- lerkrus nedgrävda i marken. Metoden att producera vin i lerkrus är 8000 år gammal. Vi får provsmaka  fyra viner. Därefter lunch på Margretetorps gästgivargård. Sallad, soppa, varmrätt kaffe och kaka.

Vårt sista resmål är Laholms teckningsmuseum. Där visas utställningen Björn Berg  – livet som tecknare. Han är kanske mest känd som Illustratör av Astrid Lindgrens böcker om Emil i Lönneberga och Alf Pröysens böcker om Teskedsgumman. Våren 2023 skulle han ha fyllt 100 år och här visas nu ett urval av hans illustrationer och teckningar. Hemma igen 16.30 Anmälan och betalning senast 27/3. Kostnad 750 kr per person Max 50 personer

Ange på anmälan om du till lunch vill äta kött, fisk eller vegetariskt och om du har ngn matallergi.Ansvarig Eva Lingdell