Hem » Månadsmöte 1/9 2022

Månadsmöte 1/9 2022

Ordförande Marianne Andersson hälsade alla välkomna till höstens första månadsmöte. Vi fortsätter som vi brukar med luncher, pubkvällar och aktiviteter som boule, canasta, bokcirkel, måndagsvandringar, långvandringar och studie – och reseprogram. i höst kommer det att finnas två bokcirklar.
Denna dag hälsar vi Thomas Rosendal välkommen. han kommer att berätta om ” Fader Gunnar – min fader”
Fader Gunnar var en fåfäng herre, som var präst i Osby under 29 år. Fader Gunnar beskrivs som ”En banbrytare för kyrklig förnyelse”.
Han skrev 72 böcker, medverkade i press, TV och radio. Hade reportage i 30 veckotidningar. Han älskade god mat och dryck och att ha det vackert omkring sig. Han var alltid klädd i prästkläder, aldrig kostym. Cyklade ofta, men ibland tog han taxi.
På ålderns höst klädde han sig i vitt och han ville alltid att gudstjänsterna skulle vara glädjefyllda. 1962 flyttade han till Kristianstad. 6 oktober hade han en avskedspredikan, som besöktes av 2000 personer
Fader Gunnar dog 1988, 91 år. På hundraårsdagen hedrades han med en staty i Osby.
Vill du läsa mer klicka på länken.
Fader Gunnar – Osby pastorat (svenskakyrkan.se)